Groepenkast in Heerlen

Heeft u een nieuwe groepenkast in Heerlen nodig? Dan kunt u dit het beste over laten aan een ervaren elektricien voor uw eigen veiligheid. Ook verzekeringstechnisch is dit vaak de beste aanpak. Het kan namelijk zo zijn dat als u zelf uw groepenkast gaat vervangen en er ontstaat brand, de verzekering de kosten niet uitkeert. Wilt u een nieuwe groepenkast in Heerlen of omgeving neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op het nummer 0800 255 3733 of via ons contactformulier. Wij kunnen u dan alle informatie geven die u wilt hebben over groepenkasten.

Groepenkast vervangen

U kunt uw groepenkast vervangen om een aantal verschillende redenen. Het is niet altijd nodig om de hele groepenkast te vervangen. In een aantal gevallen zou uitbreiding van de huidige groepenkast ook een optie kunnen zijn. U kunt altijd overleggen met de elektricien wat in uw geval de beste oplossing is. Hieronder een aantal punten waarbij de groepenkast moet vervangen of uitgebreid dient te worden.

Verouderde groepenkast
Vroeger waren de normen voor een groepenkast anders dan tegenwoordig. Het kan daarom zo zijn dat wanneer uw groepenkast erg is verouderd, de kast niet veilig genoeg meer is. Het is namelijk sinds 1975 verplicht om een aardlekschakelaar te hebben in de groepenkast. Dit had als grootste reden om woningbranden door kortsluiting te laten dalen. Daarom kunt u er voor kiezen om de groepen kast te laten vervangen zodat dat veiliger is.

Overgaan van stoppenkast naar groepenkast
In de wat oudere huizen zit soms nog een stoppenkast. In de stoppenkast zitten zekeringen, ook wel stoppen genoemd. Wanneer u in uw huis nog een stoppenkast heeft is het in sommige gevallen aan te raden deze te laten vervangen voor een groepenkast. Het grootste verschil tussen deze twee is namelijk de veiligheid. De groepenkast is namelijk een stuk veiliger dan de stoppenkast, waardoor de kans kleiner wordt op brand en kortsluiting in huis. Ook is de groepenkast makkelijker in gebruik.

Elektrische apparaten in huis neemt toe
Tegenwoordig zijn er veel meer elektrische apparaten dan vroeger. Hierdoor neemt het aantal elektrische apparaten in de meeste woningen vaak ook steeds vaker toe. Een voorbeeld hiervan is als u bijvoorbeeld extra keukenapparatuur aanschaft met een hoog vermogen. Dit zit dan vaak op een aparte groep. Het is hiervoor niet altijd nodig om uw huidige groepenkast te vervangen, maar kunt dan ook vaak kiezen voor uitbreiding van de kast. Overleg altijd met uw elektricien welke keuze u het best kunt maken.

Elektrisch koken
Wilt u overstappen van koken op gas naar elektrisch koken, dan is het ook vaak nodig om uw groepenkast te vervangen of uit te breiden. Heeft uw nieuwe kookplaat een vermogen van meer dan 7300 watt dan heeft u een 3 fasen aansluiting nodig in de groepenkast. Wanneer een kookplaat namelijk zoveel vermogen heeft dan valt het onder krachtstroom. Is het aantal watt lager dan 7300 watt dan heeft u genoeg aan een aparte groep voor het fornuis. Kijk hier dus goed naar wanneer u een nieuwe kookplaat gaat aanschaffen en houdt er rekening mee dat er in uw groepenkast ook het een een ander dient te gebeuren. Wanneer u dit niet doet is de kans op kortsluiting erg groot en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

U heeft krachtstroom nodig
Kort gezegd is krachtstroom een elektriciteitsaansluiting met meer vermogen dan een standaard elektriciteitsaansluiting. De stroom is hetzelfde, maar er kan meer stroom naar uw apparatuur stromen. Uit een normaal stopcontact komt 230 Volt. Bij krachtstroom is dat 400 Volt. Voorbeelden van apparaten die krachtstroom gebruiken zijn een elektrische waterpomp, laadpaal en elektrische kookplaten. Niet in alle huizen is de groepenkast aangelegd voor het gebruik van krachtstroom. Niet alle kasten hebben namelijk een 3 fasen aansluiting en dit is wel nodig als u krachtstroom wilt gebruiken in huis.

Groepenkast in Heerlen laten installeren

Wilt u uw groepenkast laten uitbreiden of een nieuwe laten installeren? neem dan contact op met de door ons aangedragen professional. U kunt contact met ons opnemen via het nummer 0800 255 3733 of door het invullen van ons contactformulier. Groepenkast in Heerlen laten installeren? Bel de door ons aangedragen professional en wij zorgen ervoor dat u weer veilig gebruik kunt maken van al uw elektriciteit in huis.