Direct een elektricien nodig in Heerlen? Bel 085 106 1543 Of vul het formulier in

Inductie kookplaat installeren Heerlen Wij staan in Heerlen voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond

Inductie kookplaat installeren Heerlen

Overweegt u van gas over te stappen of elektrisch koken? Dat begint natuurlijk met het plaatsen van een elektrische kookplaat. Het gebruik van een inductiekookplaat is de meestgeprezen keuze.

De elektriciens van FB Services zijn gespecialiseerd in het vakkundig installeren van inductie kookplaten. Onze experts hebben uitgebreide ervaring met het aansluiten van elektrische kookplaten in Heerlen. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd bellen naar 085 106 1543 of een bericht achterlaten in het contactformulier op de site.

Inductie koken in Heerlen

Voordat u begint met koken op inductie in Heerlen, zijn er enkele cruciale overwegingen die u moet maken. Het is belangrijk om inductie pannen te kopen die warmte kunnen opwekken met behulp van magnetisme. Een perilex aansluiting waar de kookplaat op moet worden aangesloten dient te worden geïnstalleerd door een elektricien.

De voordelen van inductie koken wegen voor velen op tegen de overstap van gas naar elektrisch koken. Het magnetische veld zorgt ervoor dat de warmte enkel tussen de inductieplaat en de pan ontstaat tijdens het koken. Dit heeft een aantal positieve neveneffecten:

Dankzij het minimale warmteverlies bereikt een inductie kookplaat een rendement van 80 tot 90 procent, wat ruim twee keer effectiever is dan koken op gas. Ook zorgt de snelle afkoeling van een inductie kookplaat ervoor dat u na het koken eenvoudig en snel kunt schoonmaken. Hierdoor wordt het risico op brandwonden door onbedoelde aanraking ook sterk verminderd.

FB Services: úw partner in duurzaamheid

Bij FB Services staan onze elektriciens klaar om u te assisteren en adviseren bij de keuze en plaatsing van een passende inductie kookplaat in Heerlen. Onze ervaring stelt ons in staat om exact vast te stellen wat uw woning vereist en wat binnen uw budget mogelijk is. Alle elektra aanpassingen en groepenkastverbeteringen worden snel en vakkundig voor u uitgevoerd.

Zodra uw nieuwe kookplaat is geïnstalleerd, kunt u direct koken en hoeft u geen dag zonder kookmogelijkheid te zitten. Bij uw volgende stappen richting gasloos leven staat FB Services voor u paraat. Neem telefonisch contact op via 085 106 1543 of laat een bericht achter in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

Meestal zal een inductie kookplaat na zo'n 10 tot 15 jaar aan vervanging toe zijn. Als vervanging voor de gaskookplaat zijn inductie kookplaten al lange tijd in trek. Mocht u denken dat het tijd is om uw kookplaat te vervangen, dan is dat heel normaal.

Inductie kookplaten zijn aan een snelle ontwikkeling bezig. De elektriciens van FB Services zijn helemaal op de hoogte van de nieuwste evoluties in gasloos koken. Denkt u erover om uw inductie kookplaat in Heerlen te laten vernieuwen?

Heeft u twijfels? Bel dan met FB Services op 085 106 1543 voor verduidelijking. Wij staan voor u klaar om u te helpen met het vervangen van uw inductie kookplaat door het ideale model voor uw situatie te kiezen. Neem contact op via het contactformulier en wij zorgen dat u spoedig reactie ontvangt.

FB Services: de ervaren elektricien voor Heerlen en omliggende gebieden!

Soorten inductie kookplaten

Er zijn een hoop verschillende opties en mogelijkheden bij het uitzoeken van een inductie kookplaat. Bij het maken van uw keuze staat FB Services graag voor u klaar met advies en expertise. Ter ondersteuning van uw oriëntatieproces, geven we hier een aantal mogelijke keuzes:

Niet elke inductiekookplaat vereist 3-fasenstroom of 'krachtstroom’ voor de werking. Als u elektrisch wilt gaan koken zonder meteen te investeren in krachtstroom, dan is een 1-fase inductie kookplaat wellicht iets voor u. Denk eraan dat deze kookplaten een vermogen hebben dat niet zo hoog is.

Daarnaast kunt u overwegen of u wilt gaan voor een ingebouwde inductie kookplaat of een losstaand toestel. Een ingebouwde inductie kookplaat valt veel mooier weg te werken in uw keukenblad, maar is niet zomaar mee te nemen of te verplaatsen. Indien gewenst kunt u ook een inductiefornuis overwegen, zodat u direct kunt profiteren van een ingebouwde oven.

Bij het maken van uw keuze uit inductie kookplaten speelt het aantal beschikbare kookzones een grote rol. Bij inductie koken zijn er standaard opties beschikbaar met 1, 2 of 4 pitten waar u uit kunt kiezen. Wie de echte sfeer van inductie koken wil proeven, kan ook opteren voor een flex-inductie kookplaat.

Het gemak van flexibele inductiekookplaten is dat u overal ruimte heeft voor uw pannen, ongeacht de locatie. Kookt u met één grote pan dan kan deze in het midden. Indien er snel een extra pan bij moet, kunt u gewoon de grote pan een beetje opzij schuiven om ruimte te creëren.

Inductie kookplaat aansluiten Heerlen

Als de keuze is gevallen op een inductie kookplaat en u wilt deze laten aansluiten in Heerlen, Vertrouw op de elektriciens van FB Services voor uw installatie! We zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u nooit zonder kookplaat zit.

Wenst u directe assistentie voor het laten installeren van uw inductie kookplaat in Heerlen? Wilt u meer informatie? Bel ons op 085 106 1543 of vul het contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat een van onze medewerkers spoedig reageert op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Voor elke inductie kookplaat is het niet vereist om 'krachtstroom' in huis te hebben, zoals al eerder vermeld. Voor de inductie kookplaten met een hoger vermogen is het echter wel noodzakelijk. In uw woning wordt krachtstroom steeds meer beschouwd als essentieel voor het gebruik van grote apparatuur.

Laat onze professionele monteurs van FB Services u begeleiden bij zowel de aanschaf als de montage van uw kookplaat. Heeft u behoefte aan hulp bij het implementeren van krachtstroom in uw huis? Wij bieden graag onze hulp aan. Zowel het aansluiten van de juiste verbindingen als het aanpassen van de groepenkast.

Veel gestelde vragen

Wat onderscheidt een keramische kookplaat van een inductiekookplaat?

In de wereld van elektrisch koken komen keramische en inductie kookplaten vaak voor. Een keramische kookplaat maakt gebruik van verwarmingselementen voor de warmte, waar een inductie kookplaat hitte genereert door middel van magnetisme.

Is het noodzakelijk om krachtstroom te hebben voor een inductie kookplaat?

Voor inductie kookplaten met een wattage hoger dan 3600, is krachtstroom essentieel. De meeste inductiekookplaten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn van de reguliere soort, maar er bestaan ook 1-fase inductiekookplaten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!