Direct een elektricien nodig in Heerlen?Bel 085 106 1543Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Heerlen voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Heerlen

Heeft u professionele ondersteuning nodig van een gecertificeerde elektricien voor het aansluiten van een perilex stekker? Bij FB Services begrijpen we het belang van de juiste hulp bij elektriciteitsvraagstukken. Bij FB Services helpen wij u graag met al uw vragen over elektriciteit. Bel ons op 085 106 1543.

Wat is een perilex stekker?

Meestal is de stroom die gewone stopcontacten leveren (230 Volt) voldoende voor normale huishoudelijke apparaten. Indien u een kookplaat of ander zwaar apparaat met een vermogen hoger dan 3.86 KWh heeft, is een gewoon stopcontact niet geschikt. Bij aansluiting van een apparaat met een groot vermogen, kan de groepenkast overbelast raken.

Bij grotere huishoudelijke apparaten is het noodzakelijk om een Perilex stekker te gebruiken. Lees verder om te begrijpen hoe een Perilex stekker precies werkt. Met vijf gaten in plaats van twee, is een Perilex wandcontactdoos anders dan de gebruikelijke stopcontacten. De contactdoos is niet verbonden met een 1-fase aansluiting (gewoon stopcontact), maar met een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Een 2- of 3-fase aansluiting verdeelt de stroom over meerdere fasen, om te voorkomen dat de leiding overbelast raakt. Dankzij deze methode kunnen zware apparaten op een veilige manier aangesloten worden. Met de Perilex aansluiting kunt u profiteren van een dubbele hoeveelheid Volt in vergelijking met een standaard stopcontact.

Bij een 2-fase aansluiting wordt de Perilex contactdoos met vijf gaten gebruikt. Hier vind je 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen. Een 3-fase aansluiting vraagt om 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen. Het aansluiten van een Perilex stekker is geen eenvoudige klus, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van veel vermogen.

Hulp inschakelen in Heerlen van een elektricien

Als u niet weet hoe u elektra moet aansluiten, kan dit over het algemeen gevaarlijk zijn en wordt het niet aangeraden om dit zelf te proberen. Wilt u een inductie kookplaat aansluiten? Maar weet u niet hoe? Onze elektriciens staan voor u klaar. Heeft u behoefte aan informatie of wilt u een afspraak plannen? Aarzel niet om contact op te nemen via 085 106 1543.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!