Direct een elektricien nodig in Heerlen? Bel 085 106 1543 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Heerlen

Heeft u een ervaren professional nodig voor uw NEN-keuring in Heerlen? Voor een grondige NEN-keuring schakelt u FB Services in. Onze ervaren monteurs voeren de keuring voor u uit en zijn direct beschikbaar om problemen aan te pakken.

Wat is een NEN-keuring?

Bij NEN-keuringen wordt de veiligheid van installaties en apparatuur regelmatig gecontroleerd. De zakelijke betrekking is een kenmerk van de meeste NEN-keuringen, waaronder de NEN-3140. Er is ook een onderscheid tussen laagspanning, zoals NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning, zoals NEN-3840.

Voor particuliere woningen speelt vooral de NEN-1010 een grote rol. Met onze ervaring als elektricien zorgen wij ervoor dat FB Services snel en vakkundig de klus voor u klaart. Neem contact met ons op via 085 106 1543 om een afspraak te regelen.

NEN-1010 keuring in Heerlen

De keuring volgens de NEN-1010 norm is bedoeld om bestaande elektrische installaties op laagspanning te controleren. Alle installaties in een gewone woning dienen aan deze normen te voldoen. De NEN-1010 normen hebben als hoofddoel om de veiligheid te waarborgen en brand- en elektrocutierisico's te minimaliseren.

Bij inspecties en keuringen voor projectafwerkingen wordt vaak deze norm gebruikt. Bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, wordt deze norm nageleefd. Sinds jaar en dag is de NEN-1010 de standaard in de laagspanning, en de meeste installaties zullen voldoen aan deze norm.

Er is ook de NEN-4010 norm naast de NEN-1010, die bedoeld is als een toegankelijkere variant van de NEN-1010 norm. Voor keuringen dient de NEN-4010 norm niet als standaard. In het bijzonder is deze norm ontworpen om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Heerlen

Bij de NEN-3140 keuringen ligt de focus meer op zakelijke aspecten en dient het als bewijs dat een werkgever voldoet aan de geldende eisen. De normen van de NEN-3140 zijn met name gericht op het opleveren van nieuwe installaties. Wanneer u besluit om zwaardere apparatuur te integreren in uw woning, zoals zonnepanelen, moeten deze voorschriften worden opgevolgd.

Als consument hoeft u over het algemeen niet vaak te denken aan NEN-3140 keuringen. Deze periodieke keuring uitvoeren is voor werkgevers een echte meerwaarde. De specialisten van FB Services zijn beschikbaar om uw installaties te inspecteren volgens de NEN-3140 normen.

De focus bij NEN-3140 keuringen ligt op bedrijfsvoering en zijn met name nodig om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. Bij de NEN-3140 spelen met name de nieuwe installaties een belangrijke rol. Dit moet ook in acht genomen worden bij het plaatsen van zwaardere apparaten in huis, zoals zonnepanelen.

In de praktijk zult u als consument niet frequent geconfronteerd worden met NEN-3140 keuringen. Als werkgever is het periodiek uitvoeren van deze keuring van grote waarde. Dientengevolge zijn de elektriciens van FB Services beschikbaar om uw installaties te keuren volgens de NEN-3140 specificaties.

FB Services: uw elektricien in Heerlen en omgeving!

Wanneer een NEN-keuring?

Voor particulieren is het laten uitvoeren van een NEN-keuring van groot belang vooral bij grote wijzigingen in de elektrische installatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van krachtstroom of het aanleggen van extra groepen. Bij de aanschaf van een nieuwe woning is het aan te raden om een keuring te laten doen.

Regelmatige NEN-keuringen zijn voor werkgevers aan te bevelen. Dit stelt u in staat om te laten zien dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast zal dit uw positie bij enkele verzekeraars versterken en de veiligheid van zowel uw team als klanten verbeteren.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Onze ervaren teamleden zijn beschikbaar om u te begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze ervaren specialisten kunnen u helpen met het controleren en eventueel aanpassen van uw installatie. Een veilige en efficiënte werking van uw installatie is bij ons gegarandeerd.

Indien u interesse heeft in het inplannen van een inspectie, neem dan gerust contact met ons op. Neem contact met ons op via telefoon om alle mogelijkheden te bespreken. Wilt u dat wij met u in contact komen? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Veel gestelde vragen

Moet er altijd een NEN-keuring plaatsvinden? Een NEN-keuring wordt niet verplicht gesteld in Nederland. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld een keuring verlangen voordat u kunt deelnemen, wat de veiligheid van uw installaties ten goede komt.

Wat is het juiste protocol als de elektra in mijn huis wordt afgekeurd?

Na keuring en afkeuring zullen er correcties moeten worden aangebracht in de elektrische installatie. Voor deze taak kunt u vertrouwen op de diensten van FB Services.

Wie mag NEN-keuringen uitvoeren?

De uitvoering van NEN-keuringen vereist een gecertificeerde NEN keurmeester. Hier hebben we iemand die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die gecontroleerd moet worden.

Is het mogelijk om de geldigheid van een NEN-certificaat te verifieren?

NEN-certificaten kunt u zelf controleren op echtheid en geldigheid. U kunt met behulp van de QR-code op het NEN certificaat controleren of het geldig is.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!