Direct een elektricien nodig in Heerlen?Bel 085 106 1543Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Heerlen

Indien u van plan bent om over te gaan op koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal bij u thuis nodig heeft, kunnen wij de benodigde ondersteuning bieden. Dan heeft u meer energie nodig dan de gemiddelde aansluiting aankan. Bij ons kunt u terecht voor professionele hulp bij het installeren van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Heerlen.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De termen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting worden vaak op dezelfde manier gebruikt. Er is echter een verschil tussen beide termen, aangezien krachtstroom enkel bedoeld is voor het gebruik van extreem zware machines. Bij de term krachtstroom in woonhuizen, is er vrijwel altijd sprake van een 3-fasen aansluiting.

Een 3-fasen aansluiting zorgt ervoor dat u kunt beschikken over 25 ampère stroom, verdeeld over drie verschillende fasen. Dit resulteert in een groepenkast die nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt, in plaats van slechts een keer 230 volt. Met de extra spanning is het nu mogelijk om apparaten te gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Bijvoorbeeld een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat kunnen een goede keuze zijn. Bij een gebruikelijke aansluiting zou het gebruik van deze apparaten direct leiden tot overbelasting. Dit wordt voorkomen dankzij de verdeling van de stroomvoorziening over 3 fasen.

FB Services: uw elektricien in Heerlen en omgeving!

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Als u van plan bent om machines met een grote energiebehoefte te gaan gebruiken, dan heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. Een hogere energiebehoefte is niet het enige wat deze apparaten hebben, ze hebben ook een hogere stroomspanning nodig. De standaardspanning van 230 volt die we gebruiken voor onze huishoudelijke apparaten, volstaat niet voor deze machines.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Om krachtstroom te kunnen gebruiken zal uw groepenkast daarop ingericht moeten worden. Pas zodra dit is afgerond, kunnen de zware machines worden geïmplementeerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Om krachtstroom of een 3-fasen aansluiting te krijgen, moet u de hulp inroepen van zowel een elektricien als uw netbeheerder. Hier kunt u aangeven dat u uw aansluiting wilt laten verzwaren. Om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt, dient de groepenkast te beschikken over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Indien er op dit moment nog geen schakelaar is geïnstalleerd, kan FB Services dit voor u verzorgen. Ook als het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten die gebruikt worden door apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Met behulp van het stekkersysteem wordt de spanning evenredig verdeeld over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Wij zetten ons volledig in om uw nieuwe aansluiting perfect te maken bij FB Services en nemen alle noodzakelijke stappen. Of het nu gaat om een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden op 085 106 1543. Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te bellen op 085 106 1543.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Logo van Bouwgarant
Logo van VCA
Logo van Keurmerk Kwaliteitsvakman
Logo van VGO-keur
Logo van KOMO
Logo van InstallQ
Logo van SCIOS
Logo van Erkend leerbedrijf
Logo van NEN 3140
Logo van NEN 1010
Logo van NEN 3840
Logo van NEN 4010
Logo van DUBO Keur
Logo van Kiwa
Logo van Keurmerk ConsuBeter
Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter