Direct een elektricien nodig in Heerlen?Bel 085 106 1543Of vul het formulier in

Groepenkast Heerlen Wij staan in Heerlen voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast Heerlen

Overweegt u om uw groepenkast in Heerlen te laten vervangen of uitbreiden? Het kan zijn dat u al een wat ouder exemplaar heeft of dat u recent nieuwe elektronische apparatuur heeft aangeschaft. Beide zijn prima redenen om de groepenkast onder handen te nemen.

Wanneer u ondersteuning nodig heeft, kunt u vertrouwen op de deskundigheid van FB Services, uw elektriciens. Neem contact op via 085 106 1543 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een goed werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Heerlen?

De twee meest voorkomende redenen dat mensen een groepenkast laten vervangen zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een gemiddelde groepenkast houdt het ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Bij een al wat oudere groepenkast loopt u eerder tegen problemen aan en is het risico van een onveilige situatie groter.

Het kan gebeuren dat schakelaars in brand raken en dat aardlekschakelaars niet altijd meer werken. Dat werkt brandgevaar in de hand en kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Dat is echter niet het enige.

Een oude groepenkast kan overbelast raken door het groeiende aantal en de toenemende kracht van elektrische apparaten die we gebruiken. Als er verschillende apparaten op hetzelfde moment gebruikt worden terwijl ze in dezelfde groep zitten kan dat in overbelasting resulteren. Dit kan resulteren in het doorslaan van de stoppen.

FB Services: uw elektricien in Heerlen en omgeving!
Hulp nodig met uw groepenkast? FB Services helpt!

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Heerlen?

Indien er sprake is van overbelasting, hoeft dit niet automatisch te betekenen dat de groepenkast moet worden vervangen. Vaak kan er ook worden gekozen voor het uitbreiden van de huidige groepenkast. In dit geval voegen we een of meerdere groepen toe.

Met zo'n aanpassing kan de stroom evenrediger over de groepen verdeeld worden. En als u een grootverbruiker als een jacuzzi of sauna koopt kunnen we hiervoor een aparte groep aanleggen. Hetzelfde is mogelijk op het moment dat u wilt overstappen van koken op gas naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Elke woning en ieder pand is voorzien van een groepenkast. Hier vindt de stroom zijn weg het huis binnen en wordt het daarna via meerdere groepen verdeeld. Iedere groep levert dus stroom aan een specifiek gedeelte van het pand.

Het gebruik van te veel apparaten uit dezelfde groep op hetzelfde moment kan leiden tot overbelasting. Op het moment dat een groep overbelast raakt of kortsluiting veroorzaakt, zal de groepstop aanslaan. Als dit niet gebeurt, zal de aardlekschakelaar in werking treden. Deze functie fungeert als een beveiligingsmechanisme om ervoor te zorgen dat er geen grotere complicaties optreden bij overbelasting.

Contact met FB Services voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Heerlen

Wilt u een gevaarlijke situatie voorkomen door tijdig een verouderde groepenkast te laten vervangen? Bent u op zoek naar een manier om het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten te vergroten door de groepenkast uit te breiden? Voor beide kunt u in Heerlen rekenen op FB Services. Neem contact met ons op via 085 106 1543 of gebruik het contactformulier voor uw offerteaanvraag.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!