Direct een elektricien nodig in Heerlen?Bel 085 106 1543Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Heerlen

Het installeren of vervangen van een groepenkast in Heerlen laat u met een gerust hart over aan FB Services. Onze vakkundige monteurs helpen u gedurende het hele proces met het kiezen, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. Aarzel niet om onze hulp in te schakelen bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de eventuele noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u voornemens om een nieuwe groepenkast te laten installeren in Heerlen? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers om de diverse opties te bekijken. Indien nodig, bel ons op 085 106 1543 of vul het contactformulier op de website in.

FB Services: uw elektricien in Heerlen en omgeving!
Hulp nodig met uw groepenkast? FB Services helpt!

Soorten groepenkasten

Er zijn meestal twee typen groepenkasten te herkennen in de elektrische branch. De groepenkast met een enkele fase en de variant met drie fasen. Maar wat maakt deze groepenkasten verschillend van elkaar en welke heeft u eigenlijk nodig?

Mogelijk heeft u al enige kennis van de begrippen 1-fase en 3-fase stroom. Het ‘reguliere’ 1-fase stroom is normaliter voldoende voor het gebruik van huis-tuin en keuken apparatuur. Voor krachtstroom ten behoeve van inductie kookplaten, laadpalen en andere apparaten met hoog stroomverbruik wordt het zwaardere 3-fase stroom aangewend.

Indien u van plan bent om zulke grote stroomverbruikers in huis te halen, dan is een 3-fase groepenkast de juiste optie. Als u echter niet van plan bent, is een 1-fase aansluiting meestal voldoende en bovendien goedkoper. Onze monteurs voorzien u graag van advies op basis van hun kennis en ervaring.

Oude stoppenkast vervangen Heerlen

In de meeste gevallen hebben oudere woningen nog steeds een oude stoppenkast in gebruik. Bij een stoppenkast in Heerlen vallen de grote ronde stoppen op, wat een verschil is met de schakelaars op moderne groepenkasten. Als een stop doorslaat dan moet deze worden vervangen om de stroomgroep weer aan te krijgen.

In het geval u nog een verouderde stoppenkast in uw woning heeft, wordt doorgaans aangeraden om over te stappen naar een groepenkast. Over het algemeen is het brandgevaar bij groepenkasten lager dan bij stoppenkasten. Wanneer de stoppenkast ouder wordt, neemt het gevaar van nare situaties toe.

Denkt u erover om uw stoppenkast in Heerlen te vervangen met een moderne groepenkast? Heeft u vragen over de mogelijkheden en kosten bij FB Services? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder! Voel u welkom om te bellen naar 085 106 1543 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Heerlen

Zelfs als er al een groepenkast aanwezig is, kan het voorkomen dat deze vervangen moet worden. De groei van ons huiselijk stroomnetwerk is een gevolg van alle snelle ontwikkelingen. Het is van essentieel belang dat de groepenkast, het middelpunt van de stroom in uw woning, meegroeit met deze veranderingen.

Het is raadzaam om de groepenkast in Heerlen in bepaalde gevallen te vervangen, bijvoorbeeld als er werkzaamheden aan uw elektra plaatsvinden. Als u uw oude woning laat moderniseren, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of als u de groepenkast flink wilt laten uitbreiden. Echter, als werkzaamheden worden uitgevoerd aan uw elektriciteit en uw groepenkast niet voldoet aan de hedendaagse regelgeving.

Wij hebben bij FB Services veel ervaring met het installeren en vervangen van groepenkasten in Heerlen. Wij helpen u dan ook graag met het inschatten van de noodzaak, het uitzoeken van de juiste groepenkast en de zorgeloze installatie van uw groepenkast. Onze vakkundige monteurs, met passie voor hun vak, zijn beschikbaar om u te ondersteunen.

Merken van groepenkasten

Er zijn tal van groepenkasten van verschillende merken verkrijgbaar op de markt. Ondanks dat alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht voldoen aan strikte normen, adviseren alle elektriciens om te gaan voor een A-merk. Bij groepenkasten van A-merken betaalt u mogelijk iets extra's, maar u krijgt gegarandeerd betrouwbaarheid en maximale veiligheid.

Veel groepenkasten in Nederland zijn voorzien van merken zoals Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider. Onze elektriciens van FB Services hebben expertise in het aanbod groepenkasten in Nederland en zullen u gedegen adviseren over de gepaste keuze. Bovendien kunt u rekenen op professionele installatie en snelle hulp bij eventuele problemen.

Veel gestelde vragen

Kunt u vertellen wat het verschil is tussen een stoppenkast en een groepenkast?

De grote ronde knoppen in een stoppenkast moeten vervangen worden als er sprake is van kortsluiting of overbelasting. Een groepenkast daarentegen heeft schakelaars, die u aan en uit kunt zetten.

Wat onderscheidt een meterkast van een groepenkast?

In de meterkast komen de verbindingen voor gas, water en elektriciteit de woning binnen. De groepenkast is veelal geïnstalleerd in de meterkast.

Wie mag veranderingen in de meterkast maken?

Wanneer de meterkast niet is verzegeld, kunt u zonder enige belemmering aanpassingen uitvoeren. Een monteur met 'zegelrecht' heeft exclusieve rechten om verzegelde zaken te veranderen.

Zou je moeten werken aan de groepenkast?

Het is niet slim om zelfstandig aan de groepenkast te werken vanwege de risico's. Het werken met elektriciteit zonder de juiste kennis en ervaring brengt grote risico's met zich mee.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Logo van Bouwgarant
Logo van VCA
Logo van Keurmerk Kwaliteitsvakman
Logo van VGO-keur
Logo van KOMO
Logo van InstallQ
Logo van SCIOS
Logo van Erkend leerbedrijf
Logo van NEN 3140
Logo van NEN 1010
Logo van NEN 3840
Logo van NEN 4010
Logo van DUBO Keur
Logo van Kiwa
Logo van Keurmerk ConsuBeter
Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter