Direct een elektricien nodig in Heerlen? Bel 085 106 1543 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond
De installatie van krachtstroom regelen Redactie, 11 januari 2024
FB Services: uw elektricien in Heerlen en omgeving!

Verlangt u naar een rustgevende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u de wens om een oplaadpunt te hebben voor uw elektrische auto bij uw woning?Voor zowel een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Om uw apparaten te kunnen gebruiken, dient u krachtstroom te laten installeren. Het installeren van krachtstroom vereist een zorgvuldige aanpak en voldoende informatie. Schakel daarom altijd een expert in voor het aanleggen van krachtstroom.

Welke apparaten maken gebruik van krachtstroom?

Voor apparaten met een hoger vermogen is krachtstroom van 380 volt nodig. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. In tegenstelling tot de standaard 230 volt, maakt krachtstroom gebruik van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Waarom uw woning krachtstroom nodig heeft

Wanneer een vakman krachtstroom in uw huis installeert, doorloopt hij verschillende fasen. Een vakman plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een optimale werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het belangrijk dat de netbeheerder de aansluiting zwaarder maakt. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Indien u gebruik wilt maken van krachtstroom voor uw laadpaal, zal de kabel vaak naar buiten moeten worden getrokken. Ter bescherming van de kabel wordt vaak gekozen voor een ijzeren omhulsel, wat de kosten iets doet toenemen. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Bent u van plan om een aanvraag in te dienen?

Bij het zoeken naar een vakman om krachtstroom te installeren, is het belangrijk om de volgende checklist te raadplegen. Welke apparaten heb je die krachtstroom nodig hebben? Waar komt elk apparaat te staan?Hoe ziet de opstelling van uw meterkast eruit? In welk jaar is uw woning gebouwd?

Voor het aanleggen van krachtstroom is het essentieel om een ervaren elektricien in te huren. Voor een succesvolle installatie dient u goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige expert. Voor een exacte prijsopgave op maat, neem je contact op met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!