Direct een elektricien nodig in Heerlen? Bel 085 106 1543 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond
Hoe kunt u een stroomstoring verhelpen Redactie, 23 januari 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Heerlen en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Als u druk bezig bent met koken en ineens valt de stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Als u aan het klussen bent in huis en opeens geen stroom meer hebt, kan dat erg vervelend zijn. Wanneer u te maken krijgt met een stroomstoring, komt dat nooit gelegen en wilt u dit snel laten oplossen.

De eerste stap bij een stroomstoring

Het is aan te raden om bij een stroomstoring te starten met het uitvoeren van de stekkerproef. Het uitvoeren van de stekkerproef is een simpele maar doeltreffende manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting te vinden. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld 10 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten.

Als u hier geen ervaring mee heeft, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Let op: bij een defect apparaat kunnen de kosten van een elektricien hoog oplopen. Dit omdat de elektricien alsnog bij u is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Hoe kunt u de oorzaak van een stroomstoring vinden?

Controleer of alle groepen in de meterkast zijn uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen zijn verwijderd. Neem alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Doe één voor één de stekkers in het stopcontact en zet ze vervolgens één voor één aan. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een bepaald apparaat, is dat apparaat de boosdoener.

Indien het probleem niet te herleiden is naar de apparaten, dan zit het in de installatie. Wanneer dat voorkomt, is het aan te raden om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u te verhelpen. Begin er niet zelf aan aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!