Direct een elektricien nodig in Heerlen? Bel 085 106 1543 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Helmond
Veilig omgaan met overbelasting van de elektriciteit Redactie, 11 mei 2024
FB Services: uw elektricien in Heerlen en omgeving!

De groepenkast kan een maximum van 3. 600 Watt aan elektriciteit leverenWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze vragen meer vermogen dan toegestaan?In dat geval zullen de stoppen doorslaan wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Als er meer stroom wordt gevraagd dan er aanwezig is, treedt er overbelasting op in de groep. Als er één groot apparaat is dat meer stroom nodig heeft dan er beschikbaar is, kan de groep overbelast raken. Overbelasting van de elektriciteit kan brand veroorzaken doordat de draden en stekkers te warm worden.

Om te voorkomen dat de groep overbelast raakt, zal deze automatisch uitschakelen wanneer het maximale vermogen is bereikt. Dit zorgt ervoor dat overbelasting niet mogelijk is, wat een veilig gevoel geeft. Het uitbreiden van de groepenkast met extra groepen is een effectieve manier om overbelasting te voorkomen.

Koken zonder zorgen met behulp van inductie

Inductiekoken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Hoewel deze kookplaat veel stroom nodig heeft, gaat er vrijwel geen energie verloren tijdens het bereiden van uw gerechten. Koken op inductie resulteert in veel minder energieverlies in vergelijking met gas.

Extra groepen toevoegen aan uw groepenkast bij plaatsen van zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Het hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort of deze uitbreiding vereist is. Veel mensen denken ten onrechte dat de noodzaak tot uitbreiding van de groepenkast wordt bepaald door het aantal panelen, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is.

Laat uw elektrisch systeem upgraden door een gecertificeerde elektricien

Indien u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?Het aan te raden om een erkende elektricien in te schakelen om de groepenkast uit te breiden. Het is gevaarlijk om zelf aan de slag te gaan met elektriciteit, dus het is beter om dit over te laten aan een professional.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1543

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!